“El despertar valencià”: Víctor Maceda obrirà la caixa dels trons a “Llibres a La Murta”, dimecres 8 de febrer de 2017, 20.00 h.

ull-170208-murta-maceda

El nostre país és amnèsic, quan no persistentment endormiscat o totalment esvaït en un somni etern de realitat aliena, invisibilitat que els grans mitjans de comunicació adoben insistentment convertint-nos en el levante feliz de sol i platja, de disbauxa i de balafiament. La major part de la gent que habita el nostre territori no recorda el que va passar ahir, ni la setmana passada, ni molt menys fa 25 anys, especialment si es tracta de rememorar accions polítiques de governants malgrat la seua transcendència. Tampoc es formula una pregunta clau que tota societat civilitzada es respon contínuament: per què som com som? Una pregunta identitària en la qual les accions i les estratègies de govern modulen indefectiblement la resposta, però no ací, a casa nostra. Els valencians no tenim remei va deixar escrit Joan Fuster, projectat a la tèbia immortalitat a partir del llibre “Nosaltres, els valencians”, primera publicació de l’Editorial 62, fundada per Eulàlia Duran i origen de l’actual Grup 62, però també va escriure: “explicar” serà una invitació a “transformar”. És “transformar” el que ens interessa. És això el que ens fa falta, explicar tantes coses oblidades, tergiversades i amagades que ens afecten als valencians i fer-ho com a una gran mascletà, envoltats en soroll i olor de pólvora cremada.

Així va arribar “El despertar valencià”, del periodista Víctor Maceda, publicat fa uns mesos pel segell Pòrtic del Grup 62 per atiar la memòria històrica recent, per recordar, ordenar, inferir i explicar tot allò que som per causa del que ens han fet. I sí, clar que els valencians tindrem remei perquè cada volta n’hi ha més ulls oberts i més ments ben despertes disposades a fugir de la letargia imposada. Estem assistint a l’enderroc de tota l’estructura partidista i de poder del PP valencià, que durant vint anys va controlar absolutament tot el que passava al País Valencià. És la caiguda d’un Règim. Ja no es tracta només de diverses trames corruptes, sinó d’una operació de saqueig centralitzada i molt ben dissenyada, que amenaça seriosament els dos grans referents de la formació dels anys de glòria del partit: Rita Barberà i Francisco Camps. Així diu la ressenya editorial de presentació d’un text que ha gaudit de gran ressò públic entre els governants propis d’ara mateix i que la Universitat Lliure de Benimaclet, la branca de formació i consciencia crítica de Benimaclet Viu, portarà al cicle “Llibres a La Murta” dimecres 8 de febrer, a les 20.00 h, perquè, independentment de l’oportunitat en l’actual context polític, el treball de recerca, anàlisi, síntesi i exposició fet per Víctor Maceda ben bé s’ho val.

Deixa un comentari