V Mostra del llibre i del disc en valencià a Benimaclet, dissabte 17 de desembre de 2016.

Nadal s’apropa. Els magatzems i supermercats ja estaven farcits de dolços i andròmines nadalenques abans fins i tot del Dia de les Ànimes. D’ací no res es desfermaran les campanyes publicitàries massives per convèncer-nos que el Nadal és un període festiu feliç, buidat de problemes, farcit de retrobaments familiars i de companyonia i que tanta joia no es podrà gaudir adequadament si no gastem piles immenses de diners en regals inútils i cars, joguets efímers i menjars sobredimensionats. Quan més alta siga la despesa més afortunats i feliços semblarem i, amb una mica de sort, potser tots els nostres somnis s’acompliran per gràcia de la fortuna. Val, d’acord. Anem tots a unflar les nostres vanitats i a buidar les butxaques, però abans fem un repte. Imagineu per un moment que a alguna persona -sempre n’hi ha gent per a tot- no li agraden els menjars abusius, ni les colònies d’envasos cars, ni pensa obsequiar a la seua descendència amb joguets de mirar i callar. Imagineu que eixa persona estima molt la lectura i agraeix de debò escoltar música i que pensa que un llibre o un disc o tots dos junts poden ser un bon regal, tant per a sí mateix com per als seus estimats. I també sap que al seu malaurat i menystingut país n’hi ha gent que és capaç de fer llibres i discos magnífics, per a totes les edats, preferències i condicions, però quan els busca  troba barrat el pas, li resulta ben difícil assabentar-se de què hi ha de nou i interessant i li és quasi impossible trobar allò que desitja als atapeïts i banals grans magatzems de consumisme exorbitant. Quan la desesperança l’envaeix, ens troba a nosaltres.

 

bv-mostra-2016-disseny-v3x

 

Nosaltres som Benimaclet Viu, la plataforma-associació d’acció social i cultural que a través de la Universitat Lliure de Benimaclet, la branca formativa i crítica, impulsem en estreta col·laboració amb el Centre Instructiu Musical de Benimaclet ‑centenària institució epicentre cultural i social de l’antic i autònom poble- la Mostra del Llibre i del Disc en Valencià a Benimaclet què enguany, a la seua 5a edició, esclatarà dissabte 17 de desembre de 2016. Ho tindrem tot per airejar-lo ben fort, tant les últimes i enlluernadores produccions literàries com les més recents i embadalidores produccions musical, però també tot allò que no trobareu mai a un gran magatzem, allò que no traspassa les rescloses dels canals comercials per poder surar. I això és possible perquè la Mostra del Llibre i del Disc en Valencià és un esforç col·lectiu arrossegat per les principals llibreries de Benimaclet, per editorials independents properes, per productores i distribuïdores musicals de casa nostra, i per un nodrit grup de creadors, de gent que fa de l’escriptura i de la música bon ofici i que en persona vindran a contar-nos i mostrar-nos el que han fet. Sense dubte, aquest extraordinari grup de gent us farà descobrir treballs magnífics dels quals mai haguéreu somniat la seua existència.

A més, per tal de fomentar els hàbits lectors i creatius tant dels més menuts com dels més joves hem ideat Conta-m’ho en valencià, un concurs de conte curt infantil i juvenil, dividit en tres categories des dels 5 fins als 17 anys i del qual teniu informació detallada a les nostres pàgines. Els treballs es podran presentar fins l’11 de desembre a la seu del CIM de Benimaclet i la resolució del concurs, proclamació de guardonats i lliurament dels bons de premi es farà durant els actes de la Mostra. No us precipiteu per tant i no cediu a temptacions publicitàries. Guardeu-vos uns quants bitllets, veniu a descobrir, conèixer, tafanejar, escoltar, fullejar o passejar i doneu el vostre suport als comerços i empreses culturals de proximitat i als creadors que tenim a casa nostra. Dissabte, 17 de desembre de 2016, des de les 11.00 h, al CIM de Benimaclet.

Universitat Lliure de Benimaclet

Benimaclet Viu

18 de novembre de 2016

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: