Martí Domínguez serà el proper protagonista de “Llibres a La Murta”, dimecres 9 de març, 20.00 h.

Imprimir

Martí Domínguez és biòleg, periodista i escriptor d’articles, assajos i novel·les on mostra la seua vasta cultura humanista i científica i on lliga magistralment totes dues vessants; és director de la revista “Mètode”, magnífica publicació de divulgació científica de la Universitat de València i és professor del departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València. El seu valor literari, que és el que ara ens ocupa, ha estat pujant com una coca ben pastada al forn. Però resulta que amb la seua última novel·la ens ha fet descobrir que el relleu orogràfic que havia anat bastint amagava al seu cim un autèntic volcà, una erupció sorpresa que ha trencat molts motles: La sega! Francesc Calafat ho ha presentat així:

Martí Domínguez, a través de les novel·les dedicades al comte Buffon, al pintor Tischbein i a Goethe, a Voltaire i a Cézanne, ha aconseguit ordir un ambiciós cicle novel·lístic que, cosit amb una fórmula àgil i ben greixada de difondre idees, ens mostra l’evolució de la modernitat i dels meandres de l’aprehensió artística. Ara, amb La sega abandona les crosses dels personatges històrics. Es pot dir que la base informativa continua sent fonamental, amb un esforç ingent d’immersió en els diferents àmbits del temps retratat. Certament, com que no té el setge del motle dels personatges coneguts, l’autor es pot moure amb llibertat en el perfil dels personatges i en el fet d’integrar imaginació i dades reals.

El mateix Francesc Calafat ens portarà Martí Domínguez i La sega al Bar Murta de Benimaclet, dimecres 9 de març a les 20.00 h, dins el cicle de la Universitat Lliure de Benimaclet “Llibres a La Murta” per fer-nos descobrir tot l’esplendor literari que s’amaga entre els fulls de tan reeixida novel·la. I si voleu venir amb una visió més definida d’allò que escoltareu, repasseu el que han dit Eva Comas a Núvol, Xavier Aliaga a El Temps, la pròpia editorial Proa del Grup 62, Montserrat Serra a Vilaweb o el mateix Francesc Calafat a la seua pàgina i també a El Temps, i això només a tall d’exemples, perquè la repercussió de la novel·la està sent ben gran i per això trobareu molt més comentaris i valoracions a res que busqueu.

A continuació de la presentació podeu aprofitar per fer-vos un bon soparet amb les excel·lències culinàries del Bar La Murta i enllaçar amb l’actuació del grup poètic i musical Cafè de Fel, nascut al si del col·lectiu Sedajazz, on la improvisació, la poesia el jazz, la reivindicació feminista i la interacció amb el públic, totes juntes i sàviament barrejades, enlairaran una efímera, única i irrepetible construcció emocional.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: