La reforma de la llei de l’avortament a debat a la Universitat Lliure de Benimaclet, divendres 25 d’octubre de 2013.

La Universitat Lliure de Benimaclet, la branca acadèmica, de divulgació de coneixement i de debat social de Benimaclet Viu, reprèn el cicle de xerrades “Comprendre el món, transformar la realitat” amb un tema d’allò més actual i polèmic: la reforma de la llei de l’avortament i les seues conseqüències penals. Per a això comptarem amb els nostres ben coneguts especialistes, els professors de Dret Penal de la Universitat de València Javier Mira i Antoni Llabrés, els quals, per tercera volta a la ULL-B, ens oferiran les seues anàlisis esmolades i iròniques sobre tan controvertida qüestió. A ells s’unirà Verònica Gisbert, de l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València, centre d’investigació multidisciplinar per l’avanç en el coneixement dels drets humans, la docència i la difusió dels seus valors centrat en els estudis sobre ciutadania, immigració i minories. La xerrada portarà el títol: Creced y multiplicaos: todas a parir, que el útero es mío!! i serà el proper divendres 25 d’octubre, a les 19:00 h, al Centre Social Terra. A continuació teniu la breu presentació elaborada pels ponents.

Imprimir

En l’espai que la Universitat Lliure de Benimaclet reserva tots els anys a qüestions de Dret penal abordarem aquest curs l’anàlisi de la reforma de l’avortament que en diverses ocasions ha anunciat el ministre de justícia del govern del PP.

Si amb el títol de la xerrada de l’any passat (todos a la cárcel, que la calle es mía!!) volíem assenyalar que la política de retallades del PP afectava igualment a la llibertat i a altres drets democràtics l’exercici dels quals es considera sempre pel pensament conservador com un problema d’ordre públic al carrer, amb el títol d’enguany (Creced y multiplicaos: todas a parir, que el útero es mío!!) volem significar no solament que la política de retallada de llibertats es va a estendre en un futur molt pròxim al dret a l’avortament, sinó que per a la dreta autoritària avui governant el dret de la dona a decidir per si mateixa la seua maternitat també es considera en la pràctica com una qüestió d’ordre públic, en aquest cas uterí. En efecte: el biaix autoritari amb el qual la dreta espanyola organitza l’exercici de les llibertats democràtiques condueix a la seua consideració en tot cas com un problema d’ordre públic que ha de ser controlat i criminalitzat a través del Dret penal (todos a la cárcel!!), la qual cosa es tradueix en una concepció patrimonialista dels espais on els ciutadans tenen dret a exercir les seues llibertats, ja es tracte dels drets de vaga o manifestació (la calle es mía!!) o a decidir la seua maternitat (el útero es mío!!).

D’altra banda, a eixe biaix autoritari que condueix a la supressió del dret que la dona té per a decidir sobre la seua maternitat (todas a parir!!) cal afegir el biaix religiós (creced y multiplicaos!!) que la qüestió de l’avortament té a l’Estat Español, de tal manera que existeix una permanent intromissió de l’Església Catòlica en la discussió jurídic-penal sobre qualsevol sistema d’interrupció voluntària de l’embaràs.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: