23 de novembre: TODOS A LA CÁRCEL, LA CALLE ÉS MÍA. Javier Mira Benavent/ Antoni Llabrés Fuster. Professors de Dret penal. Universitat de València

El proper divendres dia 23 de novembre a les 19 h. la Universitat Lliure de Benimaclet ha organitzat al Centre Social Terra una xerrada amb el títol: TODOS A LA CÁRCEL, QUE LA CALLE ES MÍA: Reformes penals i estratègies repressives. La xerrada anirà a càrrec de Javier Mira i Antoni Llabrés, professors de Dret de la Universitat de València.

 

Les retallades del govern del PP no afecten només l’estat del benestar, sinó que van molt més enllà. Els anuncis de reformes legislatives que s’han succeït al llarg d’aquestes darreres setmanes preludien un escenari de retrocés del règim de llibertats, un nou pas enrere que aprofundeix en les reculades que en aquest àmbit hem experimentat en l’última dècada.

D’una banda, s’ha fet públic el text d’un avantprojecte de reforma del Codi penal que preveu la introducció en el nostre ordenament de la cadena perpètua, eufemísticament denominada “presó permanent revisable”, o de la custòdia de seguretat, una mesura que permetrà perllongar la privació de llibertat més enllà del compliment de la pena de presó. Tot això s’afegeix al conjunt de modificacions legals i decisions judicials (doctrina Parot, per exemple) que en els últims anys han anat allargant el temps de compliment efectiu de les penes privatives de llibertat (Todos a la cárcel…).

D’altra banda, així mateix, també ha manifestat l’executiu la seua intenció de reformar la legislació vigent sobre l’exercici de determinats drets fonamentals de participació política, com ara el dret de manifestació. En aquest sentit, ha trascendit el propòsit d’incriminar la resistència passiva a les ordres de l’autoritat, el fet d’acudir-hi amb la cara tapada o, fins i tot, de prohibir el simple enregistrament d’imatges de les actuacions dels membres de les forces de seguretat (… que la calle es mía).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: