L’economia de la igualtat inicia el nou cicle de xerrades de la Universitat Lliure de Benimaclet.

Carmen Castro va iniciar el nou cicle de xerrades obertes de la Universitat Lliure de Benimaclet amb Alternatives per a un nou model de societat: l’economia de la igualtat, passat 24 d’octubre. Carmen Castro va abordar un ample ventall de perspectives per donar-nos una bona mostra dels seus plantejaments crítics, construint un complexe prisma polièdric on trobar reflectits els principals defectes del nostre sistema social pel que respecta a la igualtat entre homes i dones.

 

Com a resum de la densa xerrada, us deixem un breu recull de textos i us recomanent que visiteu la seua web SinGENEROdeDUDAS.

 

carmen@singenerodedudas.com

…“També s’ha encarregat el president del Consell General de la Ciutadania a l’Exterior, de recordar-nos que les lleis són com les dones, estan per violar-les .

I no ha passat res, perquè ells són així, amb dos collons! Hi va haver qui es va limitar a demanar que es disculpés, potser sense ser conscient de la rotunditat del missatge que s’estava traslladant: el ranci consentiment implícit respecte al fet que les dones som instruments per al consum, cossos sexuats, desposseïts de voluntat pròpia, per ser gaudits per aquest ‘ordre superior’ que legitima el sistema patriarcal.

La factura és tremenda, tant pel abominable de les declaracions com pel lapidari mutisme d’amplis sectors socials. Encara que benvinguda, va resultar indignant, la demora en la  re – acció de part dels moviments, partits , sindicats i grups suposadament progressistes, ecologistes, independentistes o altermundistes suposadament implicats en la construcció d’un altre món possible. És evident que més enllà dels discursos, el principi d’equivalència humana està fora de les seves prioritats reals d’agenda.”

 

 

Del article de Carmen Castro  Peligra la vida por el excesivo ‘riesgo-país’

 

“L’economia com a ciència que estudia la creació i distribució de la riquesa no pot ser cega a les desigualtats estructurals, i molt especialment davant les desigualtats que hi ha per qüestió de gènere. 

L’economia feminista representa un nou enfocament a l’anàlisi econòmica amb un alt potencial transformador, en posar en evidència la necessitat de corregir els supòsits bàsics androcèntrics implícits en l’economia i plantejant alternatives que integren i analitzen no només l’economia de mercat, sinó tota l’activitat que permet el funcionament de la societat en el seu conjunt, en particular, aquella que té per objectiu la sostenibilitat i la qualitat de la vida humana. 

Com a aspectes concrets que donen contingut a l’Economia Feminista, són destacables els següents:

    – Crítiques metodològiques: estadístiques i comptabilitat nacional cegues al gènere.

    – Discussió sobre el concepte del binomi treball / ocupació.

    – Divisió sexual del treball.

    – Participació i discriminació laboral de les dones.

    – Polítiques econòmiques i els seus efectes diferenciats per sexe.

    – Problemes i alterntives de gènere i desenvolupament

    – Invisibilitat de les dones en els models macroeconòmics.

    – Biaix de gènere en les polítiques i pressupostos públics

    – Impacte de gènere de les polítiques públiques.

    – Economia i igualtat de gènere

    – Pressupostos amb enfocament de gènere.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: